Rólunk

Történetünk

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Lelkipásztori Intézete fenntartásában működő, 2015-ben épült Buczkó Atanáz Közösségi- és Zarándokház Nyírszőlősön, Nyíregyháza kertvárosában, a megyeszékhely belvárosától 8 km-re található. Az épület tetőterében további, modern közösségi tereket alakítottak ki 2021-ben.

A ház belső tereinek kialakítása egyéni, kis- és nagycsaládos, vagy akár csoportosan érkezőknek is kínál pihenési- és szálláslehetőséget a test és lélek harmóniájának megteremtéséhez.

A szálláslehetőségen túl saját parkolóhelyeket, igény esetén zarándokreggelit, mosási lehetőséget, ingyenes internetkapcsolatot és játéklehetőséget is biztosítunk vendégeink számára. A pihenést hangulatosan megvilágított, fedett terasz, pihenőkert, kerti grill és bográcsozó, valamint gyermekbarát játszótér is szolgálja.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Az egyházi tartományok és az egyházmegyék átszervezésének részeként 1993. május 31-én, II. János Pál pápa a Hungarorum Gens kezdetű apostoli konstitúciójával megalapította a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyét.

Az újonnan alapított püspökség székesegyháza a Debrecenben épült Szent Anna tiszteletére felszentelt templom, míg a társszékesegyháza Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelt templom lett.

Az új egyházmegyét Szent László királyunk oltalmába helyezték, így lett ő az új egyházmegye védőszentje, az első püspöke Bosák Nándor 1993. május 31-én kapta meg pápai kinevezését, majd június 15-én szentelték püspökké Debrecenben. 2015-ben történt nyugdíjba vonulását követően az egyházmegye új püspöke, november 15-i beiktatását követően, Palánki Ferenc lett.

Tovább az egyházmegye oldalára

Nyíregyháza Magyarország hetedik legnagyobb lélekszámú városa és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közigazgatási központja. A megyeszékhely kertvárosi részében, Nyírszőlős falusias környezetében, a Mária-út egyik pihenő- és megállóhelyén található a Buczkó Atanáz Közösségi- és Zarándokház.

A Mária-út Közép-Európa zarándokútja. A Kárpát-medence Mária-kegyhelyeit köti össze, 2 fő ága keresztet formáz, a keresztény értékek megőrzésének fontosságára irányítva a figyelmet. Az út kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezető szakasz, amelyen a Buczkó Atanáz Közösségi- és Zarándokház is található, kb. 1400 km hosszú és gyalogosan mintegy 60 nap alatt járható be. Az észak-déli szakasz a lengyelországi Czestochowa és a bosznia-hercegovinai Medjugorje között található Mária kegyhelyeket köti össze. A Mária-út felfedezésére várják mindazokat, akik meg akarják ismerni a Kárpát-medence népeit, a különböző vidékek épített és természeti örökségeit, és a kereszténység hagyományait.

Lelki feltöltődés és pihenés

A zarándokház többféle kategóriában biztosít pihenési- és szálláslehetőséget a test és a lélek összhangjának megteremtéséhez. Házunkban összesen 38 főnek tudunk szállást biztosítani. 

Közösségi tereinkben pedig a kiscsoportos összejövetelektől 40, vagy akár 60 fős létszámig is szervezhetnek programot vendégeink.

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Foglaló adatai
Szálláshely
0 fős
szálláshely
0 fős
rendezvényterem

Díjmentesen biztosított szolgáltatásaink

Wifi

Játszótér

Pingpong asztal

Kiságy

Parkoló

Kerti grillező

Csocsó

Ágynemű

Parkosított udvar

Szalonnasütő

Etetőszék

Mosási lehetőség