Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Foglaló adatai
Szálláshely
Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Foglaló adatai
Szálláshely

Rólunk

Történetünk

Az 1995-ben épült egykori Kamilliánus Kolostor épületét 2019-ben vette át a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, melynek falai között a Borbányai Közösségi- és Zarándokház kapott otthont. Nyíregyháza kertvárosias Borbánya városrésze a megyeszékhely belvárosától 4 km-re található.

A ház belső tereinek kialakítása egyéni, kis- és nagycsaládos, vagy akár csoportosan érkezőknek is kínál pihenési- és szálláslehetőséget.

A szálláslehetőségen túl igény esetén zarándokreggelit, ingyenes internetkapcsolatot is biztosítunk vendégeink számára.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Az egyházi tartományok és az egyházmegyék átszervezésének részeként 1993. május 31-én, II. János Pál pápa a Hungarorum Gens kezdetű apostoli konstitúciójával megalapította a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyét.

Az újonnan alapított püspökség székesegyháza a Debrecenben épült Szent Anna tiszteletére felszentelt templom, míg a társszékesegyháza Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelt templom lett.

Az új egyházmegyét Szent László királyunk oltalmába helyezték, így lett ő az új egyházmegye védőszentje, az első püspöke Bosák Nándor 1993. május 31-én kapta meg pápai kinevezését, majd június 15-én szentelték püspökké Debrecenben. 2015-ben történt nyugdíjba vonulását követően az egyházmegye új püspöke, november 15-i beiktatását követően, Palánki Ferenc lett.

Tovább az egyházmegye oldalára

Nyíregyháza Magyarország hetedik legnagyobb lélekszámú városa és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közigazgatási központja. A megyeszékhelyen halad át a Mária-út is.

A Mária-út Közép-Európa zarándokútja. A Kárpát-medence Mária-kegyhelyeit köti össze, 2 fő ága keresztet formáz, a keresztény értékek megőrzésének fontosságára irányítva a figyelmet. Az út kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezető szakasz, amelyen a Buczkó Atanáz Közösségi- és Zarándokház is található, kb. 1400 km hosszú és gyalogosan mintegy 60 nap alatt járható be. Az észak-déli szakasz a lengyelországi Czestochowa és a bosznia-hercegovinai Medjugorje között található Mária kegyhelyeket köti össze. A Mária-út felfedezésére várják mindazokat, akik meg akarják ismerni a Kárpát-medence népeit, a különböző vidékek épített és természeti örökségeit, és a kereszténység hagyományait.

Lelki feltöltődés és pihenés

A zarándokház többféle kategóriában biztosít pihenési- és szálláslehetőséget a test és a lélek összhangjának megteremtéséhez. Házunkban összesen 68 főnek tudunk szállást biztosítani. 

Közösségi tereinkben pedig a kiscsoportos összejövetelektől akár 60 fős létszámig is szervezhetnek programot vendégeink.

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Foglaló adatai
Szálláshely
0 fős
szálláshely
0 fős
rendezvényterem

Díjmentesen biztosított szolgáltatásaink

Wifi

Kiságy

Parkoló

Ágynemű

Etetőszék

Mosási lehetőség